Kemiönsaari, rakennuspalo, suuri

”Noin 300 neliön suuruinen varastorakennus paloi maan tasalle Högmontiellä. Palo saatiin rajattua ja ympärillä olevat rakennukset suojattua. Aivan palaneen rakennuksen tuntumassa on hevostalli, josta eläimet saatiin turvaan. Henkilövahinkoja ei aiheutunut.”

-Tilannehuone.fi

Asemavalmius

Turku, rakennuspalo, suuri

”Mesekon Oy:n noin 5000 neliön teollisuushalli kärsi isoja vaurioita tulipalossa Tierankadulla Itäharjulla. Hallin seinä- ja kattorakenteissa riehuneen palon sammutustöitä haittasi rakenteissa käytetty asbesti. Asbestista ei kuitenkaan ole haittaa lähiseudun asukkaille. Jälkisammutus- ja vartiointityöt jatkuivat pitkälle yöhön. Kukaan ei loukkaantunut.”

-Tilannehuone.fi

Salo, rakennuspalo, suuri

”Automäkinen Oy:n noin 5 000 neliön teollisuushallissa syttyi tulipalo Perniössä. Palo alkoi tuotantotiloista ja levisi kattorakenteisiin. Pelastuslaitos onnistui palon rajaamisessa niin, että pahoja tuhoja on noin 500 neliön alueella. Yksi yrityksen työntekijä vietiin sairaalaan tarkkailtavaksi, koska hän oli hengittänyt savukaasuja.”

-Tilannehuone.fi

Kaarina, rakennuspalo, keskisuuri

”Savusaunarakennuksen sisäosa paloi käytännössä kokonaan Kavalton tilalla Piikkiössä. Palo syttyi isommassa Tuurun saunassa, johon mahtuu kerrallaan 35 henkilöä. Paksujen hirsien takia rakennus ei palanut maan tasalle, mutta sen välikatto täytyy purkaa ja korjata. Sauna oli lämmitetty, mutta syttymishetkellä sen tulipesässä ei ollut enää liekkejä. Palo syttyi todennäköisesti välikattoon kertyneistä palokaasuista.”

-Tilannehuone.fi

Salo, rakennuspalo, suuri

”Kynttilätehtaan noin 5 000 neliön tuotanto- ja toimistotilat tuhoutuivat täysin rajussa tulipalossa Kailinniituntiellä Halikossa. Palosta muodostui erittäin runsaasti myrkyllistä savua ja ihmisiä kehoitettiin välttämään liikkumista alueella. Pelastuslaitos evakuoi Iilikenmäen alueelta noin 300 ihmistä.

Pelastuslaitos keskittyi noin 4000 neliön varastopuolen pelastamiseen. Rakennuksessa on 200 tonnia parafiinia. Palon sammuttaminen oli erittäin vaikeaa. Sitä ei voinut parafiinin vuoksi sammuttaa vedellä, vaan pelastuslaitos käytti sammutusvaahtoa ja -jauhetta.”

-Tilannehuone.fi

Kaarina, rakennuspalo, keskisuuri

”Purkukuntoinen rivitalohuoneisto paloi Piispanristintiellä. Henkilövahinkoja ei sattunut.”

-Tilannehuone.fi

Salo, rakennuspalo, suuri

”Noin 500 neliön maatilan varastorakennus tuhoutui tulipalossa Rekijoentiellä Kiikalassa. Rakennuksessa säilytetyt heinäpaalit tuhoutuivat. Nautakarjaa evakuoitiin varotoimenpiteenä viereisestä rakennuksesta. Jälkisammutus jatkuu pitkälle yöhön. ”

-Tilannehuone.fi

Loimaa, maastopalo, suuri

”Linturahkan turpeenottoalueella syttyi tulipalo Parravahantiellä Mellilässä. Palo osoittautui oletettua pienemmäksi ja se saatiin nopeasti hallintaan ja sammumaan.”

-Tilannehuone.fi

Turku, maastopalo, suuri

”Suuri puujätekasa paloi Vaisteentien ja Messinkikadun kulmauksessa Saramäessä. Palo saatiin rajattua noin hehtaarin alueelle. Yksi palomies loukkaantui lievästi saatuaan vesisuihkun naamansa. Pelastustöitä hankaloitti voimakas ja puuskittainen tuuli. Sammutustyöt jatkuivat lauantai-iltaan saakka. Paikalla oli enimmillään 40 paloautoa ja liki 140 sammuttajaa. Sammutustöiden yhteydessä loukkaantui kaksi palomiestä lieväsi.”

-Tilannehuone.fi