marras 19 2018

Kaarina, rakennuspalo, suuri

”Tematekin teollisuushallin jauhemaalaamossa syttyi tulipalo Terottajankadulla. Palo levisi kattorakenteisiin. Palon sammutus oli hankalaa, koska kattoa on korjailtu moneen kertaan. Syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa. Henkilövahingoilta vältyttiin, vaikka palon alkuvaiheessa pari työntekijää hengittikin savua.”

-Tilannehuone.fi

marras 17 2018

Parainen, rakennuspalo, suuri

”Tuotantoprosessin jäähdytyslaitteisto syttyi tuleen Paroc Oy:n mineraalivillaeristetehtaalla. Palo saatiin nopeasti sammutettua yhteistyössä henkilökunnan kanssa.”

-Tilannehuone.fi

marras 01 2018

Kemiönsaari, rakennuspalo, suuri

”Noin 300 neliön suuruinen varastorakennus paloi maan tasalle Högmontiellä. Palo saatiin rajattua ja ympärillä olevat rakennukset suojattua. Aivan palaneen rakennuksen tuntumassa on hevostalli, josta eläimet saatiin turvaan. Henkilövahinkoja ei aiheutunut.”

-Tilannehuone.fi

loka 13 2018

Asemavalmius

syys 24 2018

Turku, rakennuspalo, suuri

”Mesekon Oy:n noin 5000 neliön teollisuushalli kärsi isoja vaurioita tulipalossa Tierankadulla Itäharjulla. Hallin seinä- ja kattorakenteissa riehuneen palon sammutustöitä haittasi rakenteissa käytetty asbesti. Asbestista ei kuitenkaan ole haittaa lähiseudun asukkaille. Jälkisammutus- ja vartiointityöt jatkuivat pitkälle yöhön. Kukaan ei loukkaantunut.”

-Tilannehuone.fi

syys 24 2018

Salo, rakennuspalo, suuri

”Automäkinen Oy:n noin 5 000 neliön teollisuushallissa syttyi tulipalo Perniössä. Palo alkoi tuotantotiloista ja levisi kattorakenteisiin. Pelastuslaitos onnistui palon rajaamisessa niin, että pahoja tuhoja on noin 500 neliön alueella. Yksi yrityksen työntekijä vietiin sairaalaan tarkkailtavaksi, koska hän oli hengittänyt savukaasuja.”

-Tilannehuone.fi

syys 15 2018

Kaarina, rakennuspalo, keskisuuri

”Savusaunarakennuksen sisäosa paloi käytännössä kokonaan Kavalton tilalla Piikkiössä. Palo syttyi isommassa Tuurun saunassa, johon mahtuu kerrallaan 35 henkilöä. Paksujen hirsien takia rakennus ei palanut maan tasalle, mutta sen välikatto täytyy purkaa ja korjata. Sauna oli lämmitetty, mutta syttymishetkellä sen tulipesässä ei ollut enää liekkejä. Palo syttyi todennäköisesti välikattoon kertyneistä palokaasuista.”

-Tilannehuone.fi

syys 14 2018

Salo, rakennuspalo, suuri

”Kynttilätehtaan noin 5 000 neliön tuotanto- ja toimistotilat tuhoutuivat täysin rajussa tulipalossa Kailinniituntiellä Halikossa. Palosta muodostui erittäin runsaasti myrkyllistä savua ja ihmisiä kehoitettiin välttämään liikkumista alueella. Pelastuslaitos evakuoi Iilikenmäen alueelta noin 300 ihmistä.

Pelastuslaitos keskittyi noin 4000 neliön varastopuolen pelastamiseen. Rakennuksessa on 200 tonnia parafiinia. Palon sammuttaminen oli erittäin vaikeaa. Sitä ei voinut parafiinin vuoksi sammuttaa vedellä, vaan pelastuslaitos käytti sammutusvaahtoa ja -jauhetta.”

-Tilannehuone.fi

elo 30 2018

Kaarina, rakennuspalo, keskisuuri

”Purkukuntoinen rivitalohuoneisto paloi Piispanristintiellä. Henkilövahinkoja ei sattunut.”

-Tilannehuone.fi

elo 20 2018

Salo, rakennuspalo, suuri

”Noin 500 neliön maatilan varastorakennus tuhoutui tulipalossa Rekijoentiellä Kiikalassa. Rakennuksessa säilytetyt heinäpaalit tuhoutuivat. Nautakarjaa evakuoitiin varotoimenpiteenä viereisestä rakennuksesta. Jälkisammutus jatkuu pitkälle yöhön. ”

-Tilannehuone.fi