Hälytystoiminta

Kuusiston VPK:n hälytysosastossa on 20 henkeä, joista kaikki ovat käyneet vähintään sammutustyökurssin. Hälytysosaston lähtövalmius on kymmenen minuuttia. Hälytyksiä Kuusiston VPK:lla on ollut 42 vuonna 2015.

Hälytysosasto harjoittelee heinäkuuta lukuunottamatta läpi vuoden. Harjoitukset ovat kerran viikossa torstaisin kello 18.00 alkaen palotallilla osoitteessa Kyynäräkatu 2. Viikkoharjoitusten lisäksi hälytysosasto osallistuu yhteisharjoituksiin, jotka järjestetään yhdessä muiden pelastuslaitoksen yksiköiden ja viranomaisten kanssa.

 

 

Vesihuoltotoiminta

Vesihuoltotoiminta on osa Kuusiston VPK:n hälytysosaston toimintaa.  Vesihuoltotoiminnan vastealueena on koko Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen alue – Kuusiston VPK toimii vesihuoltotoiminnassa yhdessä Kaarinan VPK:n kanssa.  Vesihuollon turvaaminen on monessa pelastustoimen tehtävässä olennaisen tärkeää. Maasto- ja metsäpalojen lisäksi isot rakennuspalot tai vaarallisten aineiden onnettomuudet ovat tilanteita, jotka saattavat vaatia suurten vesimäärien siirtämistä kohteeseen.  Toiminnassa hyödynnetään palopostiverkostoja ja luonnon vedenottopaikkoja.

Ns.Vesihuoltoryhmään kuuluvat Kuusiston yksiköistä K371 ja
mönkijä, ja Kaarinan VPK:n yksiköistä T88, T87 sekä suurtehoruisku.

 

Kuusiston VPK:n tukiosasto

Tämä on ryhmä niille, jotka haluavat harrastaa palokuntatoimintaa ilman keikkoja ja treenivaatimuksia.

Ryhmän tiimoilta on 3.1.2018 pidetty suunnittelukokous ja toiminta on päätetty aloittaa heti.

Vetäjänä toimii Hannu Lähteenmäki, tiedottajana Tommi Larikka.

Ryhmä on hälytysosastoon pyrkiville ja sieltä poistuville.
Ryhmän toimintamallit muotoutuvat ajan kanssa.

Tervetuloa kaikki palokuntatoiminnasta kiinnostuneet

Lisätietoja tiedottaja Tommi Larikka 0400 685 638.
 

Naisosasto

Kuusiston VPK:n naisosasto on perustettu keväällä 2012. Palokuntanaisten tehtävänä on tukea palokunnan toimintaa sekä herättää ja edistää kansalaisten myönteistä suhtautumista palontorjuntaan ja yleiseen turvallisuuteen. Palokuntanaiset ovat myös mukana parantamassa kotikuntansa turvallisuutta.

Osaston tehtäviin kuuluu varainhankintaa, tilaisuuksien järjestämistä, huolto- ja muonitustehtäviä sekä palokunnan erikseen osoittamia tehtäviä. Naiset osallistuvat myös palokunnan omiin kokouksiin, koulutuksiin ja yhteisiin tapahtumiin.

Palokuntanaisosastoilla on oma koulutusjärjestelmänsä. Kursseilla opitaan pelastusalaan, järjestötoimintaan ja turvallisuusalaan liittyviä asioita, jotka voi ottaa hyötykäyttöön myös työssä ja kotona. Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa toimii noin 90 naisosastoa, joissa toimii melkein 1000 jäsentä.

Mukaan kaivataan uusia aktiivisia jäseniä, jotka haluavat yhdessä kehittää naistoimintaa. Tarvitsemme auttamishaluisia ja yhteisöllisyydestä kiinnostuneita ihmisiä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

Osastonjohtaja: Soile Ranne

Puhelin: 0405835306

Sähköposti: soilikki1  ät  gmail.com

 

Muu toiminta

Kuusiston VPK on vuosien varrella tehnyt talkootyönä mm.:
  • Puunkaatoja
  • Muuttoja
  • Veden pumppausta (esim. kaivot ja lammet)
  • Erilaisia pesuja (kaivot, tenniskentät)