Hätänumero 112

Toiminta

Toimintamme kulmakivet

  Kuusiston VPK

  Kuusiston VPK toimii Kaarinan kaupungissa ja on yksi Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen sopimuspalokunnista. Asemapaikkanamme toimii Kaarinan keskustan paloasema. Kuusiston Vapaaehtoinen palokunta r.y. on alun perin Kuusiston kuntaan 9.5.1937 perustettu vapaaehtoinen palokunta. Palokunnan historiaan on mahtunut toiminnan täyttämiä vilkkaita sekä niitä hiljaisiakin aikoja. Nykyään sopimuspalokunnan toiminta on aktiivista ja monipuolista. Asemamme siirtyi pois Kuusiston saarelta 1.1.2014 Kaarinan paloaseman yhteyteen.

  kuusiston vpk kaarinan keskustassa

  Paloasemme sijaitsee Kaarinan ydinkeskustassa

  Hälytysosasto

  Hälytysosastossamme toimii tällä hetkellä 20 henkilöä. Hälytysosasto harjoittelee pelastustoiminnassa tarvittavia taitoja viikkoharjoituksissa torstaisin klo 18:00 alkaen. Harjoittelua tehdään ympärivuotisesti, jolloin saadaan monipuolisia harjoituksia ja koulutuksia hälytysosaston jäsenille. Viikkoharjoitusten lisäksi kouluttaudutaan erilaisilla kursseilla ja koulutustilaisuuksissa.

  Vesihuoltotoiminta

  Vesihuoltotoiminta on yksi osa-alue pelastustoiminnan kokonaisuudessa. Varsinais-Suomen alueella Kuusiston VPK ja Kaarinan VPK muodostavat yhdessä vesihuoltoryhmän, jonka tehtävä on huolehtia palopaikalla riittävästä sammutusveden saannista. Ryhmän tehokas pumppauskalusto mahdollistaa myös esimerkiksi tulvantorjunnan ja veden siirtämisen erikoisemmillakin tehtävillä.

  kuusiton-vpk-talonpoltto-harjoitus

  Poltimme rintamamiestalon kivijalkaan! Katso video harjoituksistamme.