Hätänumero 112

Yksiköt

Tällä kalustolla pelastamme

  Ajoneuvokalustomme koostuu pelastuslaitoksen omistamasta yhdistetystä sammutus- ja vesihuoltoyksiköstä RVS411 sekä yhdistyksen omistamasta vesihuoltoyksiköstä RVS4174, miehistönkuljetusautosta RVS417 ja telatraktorista RVS4188.

  RVS411 – Scania P114GB4X2NZ yhdistetty sammutus- ja vesihuoltoyksikkö

  1+5 -paikkainen yhdistetty sammutus- ja vesihuoltoyksikkö on varustettu normaalin pelastusyksikön kaluston lisäksi vesihuollossa tarvittavalla kalustolla. Vesihuoltotehtäviä varten yksikköön on pakattu 800 m 4″ letkua, 600 m 3″ letkua sekä vesihuollon erikoiskalustoa.

  RVS4174 – Ford Ranger AT 35 vesihuoltoyksikkö

  Vesihuoltotehtäviin erikoistunut 1+4 -paikkainen maastokykyinen yksikkö. Auto on kalustettu vesihuoltotehtävissä tarvittavalla moottoriruiskulla, sekä liitin- ja 3″ letkukalustolla. Yksiköstä löytyy lisäksi alkusammutus-, ensiapu-, raivaus- ja liikenteenohjauskalusto sekä kartta- ja navigointijärjestelmä.

  Selvitimme Rangerin suorituskykyä testiradalla.
  Katso videolta miten Ford selvisi!

  RVS417 – Mercedes-Benz Vito 116CDI 4×4 miehistönkuljetusauto

  1+8 -paikkaista miehistönkuljetusautoa käytetään tukena pelastustehtävillä sekä koulutuksissa ja kursseilla. Yksiköstä löytyy alkusammutus- ja ensiapuvälineet sekä liikenteenohjauskalusto.

  RVS4188 – John Deere Gator XUV 885D telatraktori

  Telatraktorin lavalla kuljetetaan suuritehoista Esteri 3000K moottoriruiskua jota käytetään vesihuoltotehtävissä suurten vesimassojen siirtoon luonnonvesilähteistä. Suurtehoruisku siirtää sammutusvettä jopa 3000 l/min 10 bar paineella. Telatraktorilla edetään nopeasti vaikeassakin maastossa ja sitä voidaan käyttää myös muihin tehtäviin, kuten potilaiden evakuointiin tai kaluston ja miehistön kuljetukseen.

  kuusiston vpk pumpputesti metsässä

  Veimme telatraktorin metsälammelle ja testasimme pumppuja. Katso miten vesi lentää!